Så här är det att bo på Valfridsbo

"Att flytta hit är nog det bästa vi gjort."

-Vi hade inte tänkt flytta från huset där vi bodde, men när Stig fick nys om Valfridsbo tog det inte lång tid förrän vi flyttade in först av alla på området! Vi är väldigt sociala av oss, och här träffar man ofta någon granne på gatan.

Stig sitter i rullstol, och för oss betyder det oerhört mycket att lägenheten är handikappvänlig och framkomlig. Det är ovanligt bra förutsättningar för funktionshindrade här, det finns liksom inga problem! Trösklarna är låga, badrummet är stort och lägenheten är i markplan. Det är en nära kommunikation mellan oss som bor här och fastighetsskötaren. Om man behöver något, ljusskydd till altanen, extra plattor till uteplatsen eller vill slå ut en vägg, så löser dom oftast det. Dom är helt fantastiska. Valfridsbo är otroligt vackert året om. På sommaren brukar barnen bada och fiska i sjön, och på vintern kan man åka skridskor.

inger och stig boende Valfridsbo Inger och Stig Petersson, boende Valfridsbo
"Jag tycker om att allting är nybyggt,  
   ljust och fräscht."

Jag kommer från Torsås och har bott i Valfridsbo sedan 2010. Det som lockade mig att flytta hit var att området var helt nybyggt, med nära till släkt och affärer i både Torsås och Kalmar. Jag tycker det är skönt att bo på markplan och att ha carport. Det är härligt med trädgård och uteplats på både fram- och baksida. Lägenheten är ljus och luftig eftersom det är högt i tak och stora fönster, men samtidigt har man ingen insyn till altanen, vilket är skönt. Jag är jätteglad att Valfridsbo byggdes här i de fina omgivningarna, nära till skog, sjö och cykelvägar. På området bodde förr en gubbe som hette Valfrid. Han hade en liten stuga, ladugård, höns och grönsaker, han var mycket omtyckt och man åkte till honom för att köpa grönsaker. Det är ett trivsamt område och varje sommar brukar vi ha en gårdsfest och grilla tillsammans. Det finns dessutom både grundskola och gymnasium här i närheten.

Margareta Petersson, boende Valfridsbo
"När jag kom in i lägenheten första   
  gången kände jag att jag kommit hem."

Jag bodde hos mina föräldrar i Torsås när jag fick erbjudandet om lägenheten och även tjänsten som fastighetsskötare här i Valfridsbo. Jag fick ett ”paketerbjudande” kan man säga, och tackade ja direkt! Sedan 2010 bor jag och jobbar i Valfridsbo. När jag kom in i lägenheten första gången kände jag att jag kommit hem. Det bästa med lägenheten är att den är precis lagom stor, den är perfekt för mig. Jag bor i en 2:a och har fin utsikt mot sjön. Miljön runtomkring är väldigt fin, en sån omgivning hittar man inte var som helst! På morgonen är det sol på framsidan och på kvällen är det sol på baksidan, perfekt på sommarkvällar när man sitter ute och grillar. Det är ett väldigt lugnt område, men samtidigt är det nära in till Torsås, Kalmar och Karlskrona.

Tim Johansson, fastighetskötare och boende på Valfridsbo Tim Johansson, fastighetskötare och boende på Valfridsbo