Bo i naturskönt läge invid sjön

Valfridsbo är ett hemtrevligt bostadsområde nära sjön, med naturen som närmsta granne. Lägenheterna är nybyggda och standarden är hög. Smarta planlösningar, högt i tak och stora fönster ger en luftig och fräsch känsla.

Området fick sitt namn efter trädgårdsmästare Valfrid Adolfsson, som förr i tiden drev ett trädgårdsmästeri på platsen. Valfrid var mycket omtyckt och många åkte till honom för att köpa sina grönsaker. Efter hans bortgång förföll tyvärr trädgårdsmästeriet och området växte helt igen.

 

valfridsbo

Trädgårdsmästeri blir bostadsområde

Många på bygden undrade vad som skulle hända med platsen, och 26 april 2008 togs det första spadtaget för att skapa det nya bostadsområdet Valfridsbo. Spaden som användes var specialdesignad med 10 handtag så att kommunchef, politiker och Mörebyggens grundare Staffan Axelsson kunde ta det första spadtaget tillsammans.

valfridsbo-plan

Stort intresse

Intresset för Valfridsbo var stort, och när allmänheten bjöds in till en informationskväll i september fylldes möteslokalen till sista plats av intresserade och nyfikna Torsåsbor. Första inflyttningen skedde 1 december 2009 och den stora invigningen av Valfridsbo firades 14 maj 2010. Hundratals personer deltog, mässingsorkestern underhöll och bandet klipptes av Arne Adolfsson, brorson till trädgårdsmästaren Valfrid.

Valfridsbo har byggts och förvaltas av det lokala byggföretaget Mörebyggen AB.

Trädgårdsgatan, Torsås

Fakta om Valfridsbo

Valfridsbo är ett  vackert och naturskönt bostadsområde i hjärtat av Torsås. Runt en anlagd sjö ligger 24 hyresrätter i markplan. De väl planerande lägenheterna har en storlek på 2–4 rum och kök. Alla har carport och inglasade uterum. Här finns även ett antal villatomter med sjöutsikt till försäljning. I Valfridsbo finns härliga promenadvägar med vackra broar över sjön och bara några hundra meter bort ligger Torsås centrum.